Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Suomi heräämässä todellisuuteen

  • Kaleva 31.7.2013 - joskus yksi kuva kertoo liikaa.
    Kaleva 31.7.2013 - joskus yksi kuva kertoo liikaa.

Tänään oli yksi vuoden parhaista uutispäivistä. Kansan selkeän enemmistön mielestä maassamme on liikaa kieltoja ja luvanvaraisuuksia. Viestintätoimisto Kaiku Helsingin kampanja ”Kielletty maailma” pyrkii osoittamaan konkreettisesti, millainen maa Suomi olisi, jos kaikki vireillä olevat sääntelyt toteutettaisiin.

 

Jo aiemmin Henri Heikkinen ja Antti Vesala julkaisivat kirjan ”Elämää hyvinvointivaltiossa”, joka osoittaa hyvinkin monipuolisesti valtiomallimme pimeän puolen: suomalainen niinsanottu hyvinvointivaltio on hitaasti mutta varmasti valtaa keskittävä kyttäys- ja sääntelykoneisto, joka vie tuhkatkin pesästä ja poistaa yksilönvapaudet.

 

Tämä oli myös yksi vuoden pahimmista uutispäivistä. Kuin kirsikaksi kakun päälle, valtion velanotto ylittää kaikki ennusteet. Valtapeli, saavutettujen etujen säilyttäminen ja kyvyttömyys päätöksentekoon ovat ajamassa maatamme kohti konkurssia. Jos AAA poistetaan ja velkaantumisen lisäkustannukset kasvavat, tie on vieläkin jyrkempi.

 

Verkkouutisten kyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista allekirjoittaa väitteen ”jokaisella aikuisella pitäisi olla oikeus päättää omista tekemisistään niin kauan, kun hän ei häiritse tai vahingoita muita”. Jopa vasemmistolaisista 70% allekirjoittaa väitteen. Kun kyselyä lukee pidemmälle, asia ei olekaan enää niin yksinkertaista. Kokoomuksen katsotaan olevan yksilönvapauden toiseksi suurin puolustaja sekä rajoittaja. Yksilönvapauden suurimpana airueena pidetään perussuomalaisia.

 

Ikävänä johtopäätöksenä tästä tulkitsen, että taloudellisten asioiden ei katsota kuuluvan yksilönvapauksien piiriin. Tämä osaltaan allekirjoittaa suomalaisten rakkauden hyvinvointivaltioon, myös siinä tapauksessa, että sen kyvyttömyys elää ajassaan kuluttaa varallisuutemme ja poistaa vapautemme. Toivottavasti jonain päivänä joku osaisi vastata kysymykseen, miksi suomalaiset rakastavat ylisuuria möhkäleitä,  jotka sanellaan ylhäältäpäin. Ongelma on luotu nimenomaan tällä tiellä. Pienen maan pitäisi ensisijaisesti sopeutua maailmaan ympärillämme, koska koko maailman mittakaavassa 0.08 prosentin kokoinen väestö ei voi olla kuin muista riippuvainen.

 

Ennustin jo tammikuussa erään räikeän valtion vallankäytön ilmentymän. Alkoholipolitiikkaa on mielenkiintoista seurata, koska se paljastaa hyvin paljon sekä kansan mielipiteistä että politiikan tekijöistä. Samalla tämä asia heijastelee valtion klikkiytymistä olemassaolevaan valtaansa, ja ihmisten tahtoa sanoutua irti tästä vallankäytöstä. Valtion epätoivoinen yritys pönkittää oman myyntikanavansa ja tuotantoyhtiönsä vahvuutta on murennut jo vuosia. Reaktiona tähän käytetään niitä ainoita aineksia, mitä päättäjät osaavat käyttää, ja näin pahentavat kierrettä ja koventavat asenteita.

 

Edellisen kappaleen sisältö pätee kaikkiin valtion toimintoihin. Sääntely, kieltäminen ja oman vallan pönkittäminen kostautuvat ennemmin tai myöhemmin, ja silloin ei tapahdu kauniita asioita. Paitsi, jos muutos tapahtuu äänestyskopissa.

 

Suomalaisten on uskallettava äänestää niitä ihmisiä, jotka uskaltavat ja tahtovat asettua valtiokoneistoa vastaan. Puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen valtapelistä, eli vallan keskittämisestä on tulokset nähty – vain yksilön ja talouden vapauksien lisääminen antaa Suomelle mahdollisuuksia parempaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Vaikka puolueenne on tässä mätätilahallituksessa päällepäsmärinä ja syytän sitäSuomen tuhoamisesta tarkoituksellisesti, annoin kuitenkin blogistille yksilönä suositusmerkinnän, koska kirjoitus sen ansaitsee.

Aki Mönkkönen

Kokoomuksessakin voi olla tolkun immeisiä.

Käyttäjän tuomasaarni kuva
Tuomas Aarni

Sivuston puoluelistauksessa ei voi valita Kokoomusnuoria.

Kiitos tsemppauksesta, linjaus jatkuu pe-su nuorten liittokokouksessa Tampereella!

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Te nuoret Kokoomuslaiset tulette vielä tulevaisuudessa ratkaisemaan suuria asioita. Hyvää liittokokousta!

Teppo Vänskä

Aika lailla samoilla linjoilla oon. Hyviä ajatuksia ja hyvä herätellä ihmisiä. Tuosta sopeutumisesta en oikeen tiedä.. Ainaki tuo että pitäny sopeutua tuohon EU:hun on yhtä pas--a. Sen sopeutumisvaiheen olis voinu jättää suosiolla väliin. Sieltä ei ole tullu kuin sanomista. Gallupit taitaa huutaa hoosiannaa kun kysellään että kuka haluaa irti EU:sta. Joka tapauksessa keskustelua herättävää tekstiä. Siksi peukut tälle.

ulf fallenius

Valitettavasti histooria kertoo että sääntelytaloudet olleet pitkän päälle kestävämpiä ja enemmän menestyviä ja myös vakaampia turvallisuudessa ja muutenkin.Reagan purki lähes kaikken sääntelyn Ameriikkassa ja kaikki meni päin helvettiä niin kyllä tasapainon hakeminen on paljon vaikeampaa kuin uskoisi ja niin keskinkertainen ihminen kuin esimerkiksi Henri Heikkinen ei hallitse aihetta ollenkaan vaan kaikki on mutu tuntumaa ja onneksi ei edes häntä noteratakaan koskaan meidän yhteiskunnassa.Minun motto on kultainen keskitie.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kokoomus voisi nyt kunnostautua ja alkaa purkamaan pahinpia direktiivejä ja järjettömiä lakeja ja asetuksia.

Toimituksen poiminnat