Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Laitosblueskaava

  • Amiraali Ackbar kommentoi uudistusta
    Amiraali Ackbar kommentoi uudistusta

Uuno Turhapuro sai armeijassa tehtäväksi kirjoittaa koneella puhtaaksi Vänrikki Naaperon suunnitelman kovapanosammuntojen uudelleenorganisoinniksi pataljoonassa. Uuno teki työtä käskettyä, kirjoitustahtiaan nopeuttaen, samalla todeten ”se on tässä nopeasti kirjoittaessa että virhelyöntien määrä kauheesti kasvaa, mutta kiire on kiire”.

 

Tämä analogia pätee myös yhteen päivän uutisista. On hyvä, että mahdollisuuksien tasa-arvoa on viety maassamme pitkälle. Mutta. Jos toteutukseen jää vikoja, seurauksena voi syntyä todellisia ongelmia. Kuinka aikaisin ihmiseltä voidaan olettaa tietoa, mitä tehdä ”isona”? Monet aikuisetkaan ihmiset eivät osaa vastata tähän kysymykseen, varsinkaan jos maailma muuttuu alta.

 

Ensimmäinen mielikuva uutisesta oli, että nyt aiotaan kieltää virheelliset valinnat. Varmasti on joillekin märkä uni ajatella elämä putkena, jossa siirrytään valtionlaitoksen osasta toiseen ja välillä tehdään vain oikeita valintoja. Oikea elämä ei valitettavasti toimi tällä tavalla. Muussakin elämässä on mahdollista vaihtaa suuntaa, jos kokee ettei kaikki ole kohdallaan.

 

Tämä toimintamalli voisi olla suoraan valtion rautatieyhtiöltä. Pysytään tiukasti raiteilla, mennään eteenpäin jos olosuhteet, planeettojen asento ja muut muuttujat sallivat, ja parhaimmillaankin taskussa on vain lupaus olla perillä paikassa X aikana Y. Jos huomaa hankkineensa lipun väärään aikaan tai kohteeseen, sen muuttaminen on vaikeaa tai mahdotonta, joka tapauksessa kallista. Pitäisi pystyä hyppäämään liikkuvasta junasta toiseen -pääsemään työelämään-, miettimään uuden suunnan samalla elantonsa tienaten. Jos tämä ei onnistu, on langettu Järjestelmän itsensä luomaan syrjäyttämisansaan.

 

Hyvänen aika, vielä hetki sitten kehysriihessä koko hallitus halusi etsiä säästöjä ja byrokratian vähentämistä!

 

Jos tämänkaltaisia uudistuksia toteutetaan, valtio teki taas suosikkitemppunsa: vanhojen sääntöjen päälle kaadetaan kasa uusia, ja sanotaan että ollaan tehty jotain. Sitten ihmetellään kun seurauksena olikin lisää pahoinvointia ja muita syrjäyttämiseen liittyviä ilmiöitä.

 

Ne opiskelijat, jotka vaihtavat pääainetta ja saavat toisen tilaisuuden elämältä, ovat usein kunnianhimoisimpia opiskelijoita sekä menestyjiä. Ei viedä heiltä sitä pois. Meillä on laitostamista ja sudenkuoppia aivan tarpeeksi ilmankin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat