Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Klassikko

Nuorena kuollut klassikko

Nuorena kuolleella Henry Parlandilla (1908-1930) on kirjallisissa piireissä kulttikirjailijan maine. Suuren yleisön keskuudessa häntä tuskin tunnetaan. Vanhoja kirjoja kannattaa kuitenkin lukea ja tässä tapauksessa myös kirjailijan ristiriitainen persoona ja traaginen kohtalo herättävät mielenkiintoa.

Angry Birds on kestävä brändi

Tässä kun vastaan on tullut jänniä arvosteluja sekä katsojalukuja, ihan hyvä fiilis että jälkimmäiset tykkäävät Angry Birds -leffasta. Brändistä voi tulla todella pitkäikäinen, vaikka se ei olisi aina kaikkein ajankohtaisin. Siitä on ihan riittävästi rohkaisevia esimerkkejä:

Hyvän avioliiton salaisuus

Jos joutuisin valitsemaan, mitä kirjoja ottaisin autiolle saarelle, yksi valinta olisi selvä: Michel de Montaignen esseitä. Esseistä on juuri ilmestynyt suomeksi kolmas ja viimeinen osa. Edelliset osat ilmestyivät 2003 ja 2008. Suomentaja Renja Salminen on tehnyt hyvää työtä ja WSOY kulttuuriteon.

Montaigne (1533-1592) on ajaton klassikko. Häntä pidetään maailman ensimmäisenä esseistinä. Nämä 1500-luvulla kirjoitetut esseet ovat yllättävän ajankohtaisia. Ajat muuttuvat, mutta ihmisluonto pysyy samanlaisena.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä