Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Kaikki blogit puheenaiheesta 2017

Macronin aika

Ranska sai uuden presidenttinsä. Puheenvuoron aktiiviset politiikanseuraajat varmasti tietävät, että mandaatin sai Macron tuoreen El Marche! -puolueensa (”tai liikkeensä”) etunenässä. Puolue on keskustaoikeistolainen ja sosiaaliliberaali. Luultavasti erittäin kiinnostunut uudistuksista ja byrokratian purkutalkoista, mikä Ranskan jäätävän raskaalla systeemillä onkin tarpeellista. Jos Suomessa ihmetellään byrokratian raskautta, niin Ranskassa ei paljoa muuta olekaan. Silti, myös merkittävä osa ranskalaisista äänesti tyhjää (n. 11,5 %).

Uudenvuodenlupaus ja -haaste, viiden suhde yhteen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi Facebook-sivullaan Tilastokeskuksen listan, missä kaikessa Suomi on maailman paras tai parhaiden joukossa. 45 kohdan kokoelma on upeaa luettavaa ja lähteet ovat laadukkaita, mm. Unicef, OECD, YK ja World Economic Forum. Valitettavasti kaikkea hyvää on vaikea tunnistaa suomalaisten keskuudessa, tämän voi huomata selaamalla somea ja eri yleisönosastoja.

Työmarkkinavuosi 2017

Ajattelin kirjoittaa tällä kertaa siitä, mitä tapahtuu työmarkkinoilla ensivuonna. Tahdin kaikelle tulevalle näyttäisi antavan huhtikuussa pidettävät kunnallisvaalit.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä