Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Miehisyys

Jordan B. Peterson Helsingissä 11.11.2018, ensivaikutelmat esityksestä

Olin eilen kuuntelemassa Jordan B.  Petersonia Kulttuuritalolla. Peterson on kanadalainen psykologi, joka on saavuttanut kuuluisuutta mm. YouTube-videoillaan, nyt Helsinkiin päättyneellä loppuun myydyllä luentokiertueellaan ja terävällä argumentoinnillaan. Kerron omia vaikutelmiani tapahtumasta.

Suomalainen mies naisten täydellisyysodotusten ja huoltajuusriidan välissä

Näyttää siltä, että olemme vihdoinkin olemme pääsemässä eteenpäin mies-naiskeskustelussa maskuliinisuusnäkökulmasta kun julkisuudessa on alkanut kuulua muitakin ääniä kuin feministien. 

Miesten kunnioituskulttuuri ja sen mittarit

Nyky-yhteiskunnassa ovat vallallaan enemmänkin feminiini(set) arvot, missä painotetaan lopputulosten tasa-arvoa, yksilön subjektiivisia kokemuksia omista "oikeuksistaan" ja syrjinnänvastaisuutta, missä ydinideana on että ei saa loukata muita.

Raiskauskulttuuri on kollektiivista syyllistämistä ja vastuunpakoilua

Käsite "raiskauskulttuuri" on käsittämätöntä kollektiivista syyttämistä ja vastuunpakoilua. Ihmiset, jotka raiskaavat ja stalkkaavat eivät tee sitä siksi, että ovat oppineet tarinoista, että heille kuuluu prinsessa. Kevyttä suurin osa ihmisistä, jotka ovat esimerkiksi pelanneet Super Mariot ynnä muut läpi eivät raiskaile tai stalkkaile. "Rape culture" on lähinnä uusi versio siitä pelottelusta, miten elokuvat ja videopelit mädättävät lapset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä