Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Puistojen viihtyvyys

Älykääpiömäisyys

Olin Turussa käymässä ja kävelin tuossa Aurajoen rantaa . Minulla oli ajatus auringon paisteessa istuskella penkeille ja katsella maisemia niinkuin vuosia sitten tykkäsin tehdä . Järkytyin kun tajusin jotta samaa Idiotismia Turussa mitä Helsingiskin havainnut . Jotta penkit on vaihdettu raskaisiin rautapenkkeihin . Vanhuksia joita siinä rannan kupeessa käppäili jututin asian tiimoilta . Hekin surivat kun rautapenkki on niin kylmä ettei terveys kestä istua . Minusta tuntui erittäin pahalle tuommoinen kun vanhuksia rääkätään kun pienen istahdus tauon tarvisivat .

Puistot ovat virkistysalueina korvaamattomia

Suomessa kaupunkien puistoja pitää ylläpitää ja vaalia, ei tuhota asunto- tai muuhun rakentamiseen. Puistoja voitaisiin jopa rakentaa lisää. Ihmiset tarvitsevat virkistysalueita, joissa saavat kosketuksen suomalaiseen luontoon, sen kasvillisuuteen ja eläimiin. Mikä onkaan hienompaa aamuvarhain tai iltamyöhään, kun hämärä on laskeutunut, kuunnella ja haistella luontoa. Siinä unohtuvat arjen murheet ja ihminen saa uutta voimaa arjen aherrukseensa. Luonnossa liikkuminen helpottaa stressiä ja saattaa vaikuttaa myönteisesti myös mielenterveyteen. 

Eläkeläisten tuottavuus 0 % ?

Tälläinen kokoomuspersulainen slogan on sattunut plogeissa silmään. Tulee mieleen  ajatus voidaanko asialle tehdä jotain? Ensimmäinen ajatus on eläkeläisten käyttö maanparannuksessa. Jos ajatellaan Kemiran hinnoittelua sen jälkeen kun firma yksityistettiin niin hanke on kannatettava. Tosin kysymyksessä on niin sanottu ”lopullinen ratkaisu” kuten kokoomuspersujen oppi-isä A. Hitler sanoi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä