Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämänhallinta

Hyödytöntä, turhaa vai arvokasta

Kohtaamiset voivat olla väkinäisiä sisällöttömiä tapahtumia, mikäli elämä muodostuu ainoastaan kiireisistä suorituksista. Suoritusten merkitys voi jäädä sekavaksi, ellei arjen kohtaamisia nähdä kokonaisuuksina. Hyvinvoinnista tai jaksamisesta ei piitata, jos elämänhallinta on heikkoa.

Ihan huono puheenjohtajaehdokas - edes raha ei kelpaa

Jostain luojan oikusta päädyin ehdolle Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi. Noh, tässä nyt ollaan. Ja käytetään se ikkuna hyväksi.

 

Perustulo on terveysteko

Hallituksen kunnianhimoinen perustulokokeilu aiotaan lopulta toteuttaa rajatumpana versiota. Kokeiluun aiotaan ottaa mukaan vain työttömiä, ja näin rajata monta eri ryhmää ulkopuolelle – aluksi. Vaikka olisi kokeilun alkaessa työtön, kokeilun aikana on mahdollista työllistyä vakituisesti, tehdä pienempiä työkeikkoja, aloittaa opinnot, kohdata terveysongelmia, jäädä työttömäksi ja niin edelleen. Kahden vuoden aikana elämässä voi tapahtua aivan mitä tahansa, ja on hyvä syy olettaa, että näitä muutoksia tutkitaan myös kokeilun loppuraportissa.

 

Asunto on ihmisarvoisen elämän perusta

Pitkään jatkuva asunnottomuus on vakava haaste elämänhallinnalle. 

 

Vuodesta toiseen asiaa päivitellään ja epäkohdat tiedostetaan, mutta tahto ongelman ratkaisemiseksi puuttuu. 

 

Juhlapuheissa ministeri vaihtuu, mutta tulokset asunnottomuuden ratkaisemisessa odottavat itseään. 

 

Monen mielestä poliitikot ovat ulkoistaneet itsensä asunnottomuuden hoidosta.

 

Nykyinen asuntopolitiikka onkin hampaaton antaen rakennusliikkeille ylivallan tavallisen ihmisen perusoikeuden kustannuksella. 

Sosiaalityön ja elämänhallinnan "uusi ihminen"

Lainasin kirjastosta Klaus Härön ohjaaman elokuvan "Uusi ihminen". Se kertoo nuorten naisten työkodista, jonne päähenkilö (17-vuotias nuori nainen) huostaanotetaan. Tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun alun Ruotsiin.


Alla on kuvakaappaus DVD:n takakannesta:

Lítost

Kirjoitus on muutaman vuoden vanha, mutta ajankohtainen juuri nyt, kun hallituksemme on säästämässä maata vielä 1990-lamaa pahempaan tilanteeseen.

 

”Toteutumattomien mahdollisuuksien ahdistava historia” on alkanut vaivata minua siinä määrin, että raja alkaa tulla vastaan hyväksyä sitä enää lainkaan. Sitaateissa oleva on kopioitu Milan Kunderan (s. 1929 Brnossa) kertomukesta Raja esseekokoelmasta Naurun ja unohduksen kirja vuodelta 1978.

Kaipauksen arkkitehtuurin peruspilarit

Otsikko on lainaus eräästä lauseenpätkästä professori Siri Husdtvedtin teoksesta Amerikkalainen elegia vuodelta 2008. Kutsun tätä kirjoitusta muutoksen virraksi, jonka jokainen suuren menetyksen kokenut joutuu kohtaamaan omalla tavallaan, tahtoi hän sitä tai ei. Sen arkkitehtuuri on kirjoitettu meidän henkilökohtaiseen psykohistoriaamme.

Suuria menetyksiä joutuu kokemaan jokainen joskus ja sitä, kuinka siihen kukin suhtautuu, ei käy arvosteleminen, sillä jokainen käsittelee omat asiansa hänelle persoonallisella tavalla.

Lasten ja nuorten masennusriskistä ja hoidosta

Hyvän itsetunnon perusta luodaan jo varhain. Perheisiin ja ongelmien ennaltaehkäisyyn panostamisen lisäksi mahdolliset riskit masennuksen kehittymiseen nuorilla olisi tärkeää tunnistaa, jotta masennusta ja sen aiheuttamia kustannuksia yhteiskunnalle voitaisiin ehkäistä. Sairastumisriskissä elävien nuorten tilanne on tärkeää tunnistaa ja nuorten parissa työskenteleviä masennuksen tunnistamiseen kouluttaa sekä vanhempia asianmukaisesti valistaa.

Opettamisen ja elämänhallinnan vallankumous

Läntinen elämänfilosofia on murroksessa. Filosofi Pekka Himanen aloitti saneerauksen kauniin pehmeästi – huomioitsemisen arvokasta elämää etsimällä. Ennen löytymistä tulisi saada oppia tästä elämästä – kuinka sopeutua ja empatisoitua olemaan yksi muiden joukossa.

Mustapekka elämänpelissä

Angry Birds*] jatkaa "voittokulkuaan" meillä ja muualla - ilme kertoo kaiken - mutta mitä sillä ilmeellä saadaan?

 

[ ... niin suomalainen nuori kuin ikä-ihminenkin pelaa paljon1], yksikätistä, hedelmäpeliä, pasianssia, tietokone- sekä  mobiilipelejä ja lopulta myös elämänpeliä - Angry Birds koetaan suomalaisena ihmeenä, joka tuo työtä, vientiä ja menestystä? ... ]

 

Peleistä suurin on elämänpeli

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä