Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Feminismi

Vangittiinko mies farkuissa - Avovaimolla musta puku ja meikki

Media on innokas puhumaan, mutta todella huono tekemään. Tasa-arvosta mellastetaan, mutta kun nainen vangitaan niin ensimmäiseksi kerrotaan missä asussa hän saapui oikeuteen. Miehen kohdalla ei pukeutumisesta hiiskahdetakaan.

"Belórf saapui oikeuteen mustiin pukeutuneena, meikattuna ja hiukset sidottuina." (MTV)

Kyllä avomieskin vangittiin, mutta en tiedä saapuiko hän oikeuteen farkuissa, smokissa, tavallisessa puvussa vai verkkareissa. Hiuksistakaan ei mainittu sanallakaan.

Tässä maassa voit sanoa mitä haluat

"Feministikuplastani katsottuna on vaikea käsittää, mistä nousee tarve kutsua ministeriä jääprinsessaksi. Sen täytyy olla pelkoa. Pelätään, ettei saada enää olla kuninkaita. Pelätään patriarkaalisen järjestelmän hajoamista, mikä on sääli, sillä toteutuessaan tasa-arvo parantaa kaikkien asemaa", kirjailija Eveliina Talvitie sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa (HS viikko 29/2019).

Tapaus Nordin - Kuka haluaa Suomeen joukkolynkkauskulttuurin?

Viime vuosina sosiaalisen median vastenmielisimpiä ilmiöitä ovat olleet organisoidut kampanjat, joilla on yritetty tuhota julkisesti eri mieltä olevan ihmisen elinkeino. Viimeisin esimerkki nähtiin eilen, kun blogaajana ja reality-tähtenä tunnetun Maria Nordinin pride-postauksen jälkipyykki eskalotui maalituskampanjaksi.

Ne naurettavat kymmenet sukupuolet

Jos pitää valita yksi asia joka modernissa feministisessä identiteettipolitiikassa naurattaa ja huvittaa kriitikoistaan on ajatus kymmenistä eri sukupuolista. He lähestyvät asiaa varsin yksinkertaisesti; Biologisesti sukupuolielimistöjä on vähän ja niiden sisältämä potentiaali tuottaa lisääntymään pääseviä jälkeläisiä on kombinaatioiltaan vielä rajallisemmin. Sitä sanotaan että sukupuolia on kolmekymmentä. Puolisoni hihitteli sille että hän oli löytänyt Tumblrista paikan jossa sukupuolia olisi jopa yli viisikymmentä.

Rimprenssat

Koettakaa nyt tytöt ryhdistäytyä! Ei jokaisesta asiasta tarvitse loukkaantua. Iiris Suomela (voi taivas varjele) panee parastaan paheksumalla, kuinka naisten ulkonäköön puuttuminen on alhaista, mutta mitäs tyttö ite tekee? Katso käyttäjän @Halla_aho twiitti: https://twitter.com/Halla_aho/status/1138412287121940481?s=09 Siinä mallia kaksoisstandardeista. Ja nää tekee sen ihan ite.....

Pysyykö abortin täyskielto voimassa Alabamassa?

Viime viikolla Yhdysvaltain Alabaman osavaltio sääti lain, jolla abortit kiellettiin lähes kaikissa tapauksissa, mukaan lukien raiskaus ja insesti. Laki on ristiriidassa abortin vuonna 1973 laillistaneen, korkeimman oikeuden Roe vs. Wade -ennakkotapauksen kanssa.

Osavaltiot voivat säätää mitä tahansa lakeja, mutta oikeusistuimet kumoavat laittomat lait mikäli niistä valitetaan. Alabaman konservatiiviset republikaanit haluavatkin oikeusprosessia. He toivovat, että valitusprosessi etenisi korkeimpaan oikeuteen, ja Roe vs. Wade kumottaisiin.

Feministinen hallitus täysin tasa-arvoton

Hallitusneuvotteluita käyvien puolueiden naisjärjestöt julkaisivat vastikään kannanoton, jossa vaativat, että tulevan hallituksen tulee julistautua feministiseksi.

Sortava instagram-eduskunta

Sanotaan, että eduskunta on Suomen kansa pienoiskoossa. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Todellisuudessa siellä on tietysti vain tiettyjen kansanryhmien ja ajatustapojen omaavien ihmisten edustajia valvomassa näiden etuuksia. 

Mutta vaikuttaa tuoreessa eduskunnassamme olevan, kauniisti sanottuna, hieman epäilyttävääkin ainesta.

USA ja ISIS - kuin kaksi terttuseljan marjaa

YK:n turvallisuusneuvosto  on eilen hyväksynyt vesitetyn version päätöslauselmasta, jossa tuomitaan seksuaalisen väkivallan käyttö aseena sodassa lähes yksinomaan presidentti  Trumpin hallinnoiman Yhdysvaltojen totaalisen aborttivastaisuuden vuoksi.

 

Vihreät ovat nyt ylivoimaisesti eduskunnan epätasa-arvoisin puolue

Suomalaisessa lainsäädännössä tasa-arvolla tarkoitetaan pääasiassa miesten ja naisten välistä tasa-arvoa. Tasa-arvolain (Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta, 8.8.1986/609) tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Yhdenvertaisuudesta ja syrjinnän ehkäisystä on puolestaan säädetty yhdenvertaisuuslaissa (Yhdenvertaisuuslaki, 1325/2014).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä