Tuomas Aarni FM (ICT). Globaalin myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotilas

Maailman ensimmäinen kansalainen

Tomas Lappalainen

Världens första medborgare. Om statens uppkomst i det antika Grekland

Lind&Co, Scandbook, 2017, 309 s.

 

Ovatko sotilasjohtajat kunnioitettavia

Uutiset | Ulkomaan uutiset Yhdysvaltojen ja Venäjän ylin sotilasjohto tapaa huomenna Helsingissä - IL selvitti mahtimiesten taustat Tänään klo 16:37 (muokattu klo 16:52) Helsingissä tapaavat huippumiehet ovat molemmat sotatantereilla kunnostautuneita korkea-arvoisia kenraaleja. Yhdysvaltojen Dunford niitti mainetta Irakissa, Gerasimov taas Tsetseniassa. IL kirjoittaa, että USAn kenraali Dunford vaikuttaa mieheltä, joka on luihin ja ytimiin saakka sotilas.

Varataanko huumeita nykyäänkin sodankäyntiin Suomessa?

Tälläinen kysymys tuli mieleen kun luin vanhan jutun: Vaiettu salaisuus: Suomalaiset sotilaat koukuttuivat huumeisiin

Ei ole mitenkään ihmeellistä, että sota aikana sotilaat doupataan huumeilla, jota voisivat tehokkaammin tappaa ihmisiä. Tämä ei ole mikään mullistava uutinen.

Mitä sotilas puolustaa?

Oman ikäluokkani miehet (naisilla ei ollut mahdollisuutta) suorittivat asevelvollisuuden kauan kauan sitten. Muistan miettineeni sotilasvalasta, että jos todella joskus pitää sotimaan lähteä, mutta ei ole sillä kannalla, että valtio on kuoleman arvoinen, ei voi tehdä mitään. Ajattelin silloin, että pitäisi olla jokin keino ilmoittaa, että ei osallistu, koska ei näe sitä sen arvoiseksi.

Ihminen omistaa oikeastaan vain henkensä eli mitään ei enää ole, kun on kuollut. 

Mitä sodalla nyt puolustettaisiin? Mitkä ovat ne valtiomme arvot, että antasit kaikkesi? 

Turvallisuudesta ei voi tinkiä

Ensi vuoden budjettia käsitellään eduskunnassa suurten ja moninaisten haasteiden keskellä. Suomen turvallisuusympäristö on jatkuvassa muutoksen tilassa, josta johtuen puolustus- ja turvallisuusasiat ovat puhuttaneet viime aikoina paljon. Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta puolustustamme on vahvistettava. Puolustusvoimat on ollut viime vuosina jatkuvien toimintamenopaineiden kohteena. Erityisesti muuttuneessa toimintaympäristössä tämä on hyvin haastavaa. Onkin tärkeää pitää kiinni puolustusvoimien budjetin korottamisesta parlamentaarisen selvitysryhmän esittämällä tavalla. 

Lauri Törni/Larry Thorne

Lauri Törni/Larry Thorne taisteli kolmen armeijan sotavoimissa Suomi, Saksa ja USA.  Oheisessa yuo tube videossa on hyvä yhteenveto hänen elämästään.  https://

Pasifismin unelma ja illuusio

Pasifismi kapeasti määriteltynä on väkivallan hylkäämistä poliittisten, taloudellisten tai sosiaalisten päämäärien saavuttamiseksi. Rauhaa ja rakkautta. Sodan ja väkivallan vastaisuutta. Elämää Rawlsilaisessa mahdollisuuksien sekä tasa-arvon  liberaalidemokratiassa. Kantilaisessa maailmassa jossa jokainen ihminen on päämäärä, ei keino. Kukapa ei haluaisi?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä